fbpx
Uluslararası Tomatis Uzmanı Olun Mesleğinizde Fark Yaratın! ** Jetoku Hızlı Okuma ve Anlama Eğitmeni Olmak İster misiniz? ** Dikkat, Odaklanma ve Gelişim Sınavı Başarısına Katkı Sağlamak için Neeuro Eğitmeni Olun!
Uluslararası Tomatis Uzmanı Olun Mesleğinizde Fark Yaratın! ** Jetoku Hızlı Okuma ve Anlama Eğitmeni Olmak İster misiniz? ** Dikkat, Odaklanma ve Gelişim Sınavı Başarısına Katkı Sağlamak için Neeuro Eğitmeni Olun!

Beyin Sisi Sizi Etkiliyor mu? Arkasındaki Bilimi ve Neeuro’nun Size Nasıl Yardımcı Olabileceğini Öğrenin

Dikkat Odaklanma ve Gelişim Sınavı Programı! Okuma Hızınızı Katlayın Bilginizi Arttırın Tomatis İle Öğrenme Kapasitenizi Keşfedin

Eskiden kolay olan görevleri yerine getirirken ayrıntıları hatırlamakta zorlanıyor musunuz veya kendinizi biraz yavaş mı hissediyorsunuz? Biraz netliğe ihtiyacınız olabilir ve artık beyin sisi ile mücadele etme zamanınız gelmiş olabilir.

Beyin sisi nedir?

Dünya Sağlık Örgütü, beyin sisinin, genellikle hafıza, dikkat, dil ve bilgi işleme gibi bilişsel işlevlerle ilgili semptomlar için kullanılan bir terim olduğunu söyledi.

Beyin sisi semptomları yaşayan kişiler karar verme, görevlere konsantre olma veya hatta öğrenme, konuşma ve anlama konusunda zorluk yaşarlar. Bu, kısa süreli hafıza kaybı, kafa karışıklığı ve hatta baş dönmesi gibi diğer bilişsel bozuklukları da içerebilir.

Beyin sisi, son zamanlarda Covid’den iyileşen kişilerde beyin sisi ve diğer bilişsel sorunlar gibi uzun süreli Covid semptomlarının bildirilmesinin ardından daha fazla dikkat çekmeye başladı.

Covid’e yakalanan kişilerin yaklaşık %10-20’sinde uzun süreli Covid semptomları geliştiği ve bunun aylarca hatta yıllarca devam edebileceği, bu durumun da kişilerin normal işleyişini, üretkenliğini ve iş yerindeki veya okuldaki yeteneklerini etkilediği görülüyor.

Sadece Avrupa’da yaklaşık 17 milyon kişinin uzun süreli Covid semptomları yaşadığı tahmin ediliyor.

Yapılan son araştırmalar, dünya çapında milyonlarca insanın yaşadığı Covid kaynaklı beyin sisi sorunlarının arkasındaki nedenin beyne yetersiz oksijen gitmesi ve nöronlar arasındaki bağlantıların kopması olduğunu ortaya koydu.

Ancak beyin sisi yeni bir olgu değil. Aslında, Covid’den önce, stresin, depresyonun, hormonal değişikliklerin ve hatta kötü beslenmenin bile insanların beyin sisi yaşamasına neden olabileceği biliniyordu.

Peki beyin sisi semptomlarına nasıl karşı koyulur? İşte bazı ipuçları:

  1. ”Zihinsel sağlık molası” verin. Bazen insanın beyninin ihtiyacı olan tek şey düşünmeye ara vermektir. Bilim insanları, unuttuğunuz şeyi hatırlamak için daha fazla çabalamanın durumu daha da kötüleştirebileceğine inanıyor. Bunun yerine, bir mola verin ve zihninizi yeniden şarj edin.
  2. Mindfulness egzersizlerinin, hatta kısa olanların bile, kişinin dikkatini geliştirmeye yardımcı olduğu bulunmuştur. Mayo Clinic, çeşitli mindfulness egzersizlerini ve bunların bir bireye nasıl fayda sağlayabileceğini daha ayrıntılı olarak açıklamaktadır.

3. Bilişsel becerilerinizi eğitin. İskoçya’nın NHS Inform’u, listelere çok fazla güvenmek yerine, kişinin hafızasını kullanmaya devam etmesini öneriyor.

Neeuro nasıl yardımcı olabilir?

Neeuro’nun Memorie’deki beyin zindeliği programlarıyla zihninizi en iyi formda tutun ve günlük yaşamda ihtiyaç duyulan 5 temel bilişsel beceriyi eğitin: hafıza, dikkat, zihinsel esneklik, karar verme ve mekansal yetenek. Bu programlar kişinin kendi hızında veya bir sınıfta yapılabilir.

Galini’de basit ve kısa egzersizlerle de farkındalık elde edilebilir (Yakında SenzeBand 2 kullanıcıları için mevcut olacak). Galini, Neeuro’nun ölçülebilir stres yönetimi ve rahatlama çözümü olup, kullanıcıların üç egzersiz (dinleme, nefes alma ve hareket etme) arasından seçim yapmasına olanak tanır.

Beyin sisi ile şimdi mücadele edin!

Shopping cart
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account