Uluslararası Tomatis Uzmanı Olun Mesleğinizde Fark Yaratın! ** Jetoku Hızlı Okuma ve Anlama Eğitmeni Olmak İster misiniz? ** Dikkat, Odaklanma ve Gelişim Sınavı Başarısına Katkı Sağlamak için Neeuro Eğitmeni Olun!
Uluslararası Tomatis Uzmanı Olun Mesleğinizde Fark Yaratın! ** Jetoku Hızlı Okuma ve Anlama Eğitmeni Olmak İster misiniz? ** Dikkat, Odaklanma ve Gelişim Sınavı Başarısına Katkı Sağlamak için Neeuro Eğitmeni Olun!

Demansla Başa Çıkmak İçin 9 İpucu

Alzheimer Hastalığı, bunamanın en yaygın nedenidir. Alzheimer spesifik bir hastalık olmakla birlikte; demans değildir.

2021 yılında, bu zayıflatıcı hastalığa dikkat çekmek amacıyla Dünya Alzheimer Ayının 10. yılını kutluyor ve 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü olarak Alzheimer ve Demans arasındaki farkları vurgulamak istiyoruz. Aralarındaki farkları öğrenmek önemlidir ve Alzheimer veya başka bir demans ile yaşayan bireyleri, ailelerini ve bakıcılarını bu hastalıktan mustaripleri anlamak ve onlarla başa çıkmak için gerekli bilgilerle güçlendirebilir.

Alzheimer, bunama vakalarının %60-80’ini oluşturan spesifik bir beyin hastalığıdır. Demans, yukarıda belirtilen semptomlar için genel bir terimdir.

Alzheimer için bilinen en büyük risk faktörü artan yaş olsa da, hastalık yaşlanmanın normal bir parçası değildir. Ve Alzheimer’lı çoğu insan 65 yaş ve üzerinde olmasına rağmen, 65 yaşın altındaki yaklaşık 200.000 Amerikalı daha genç yaşta başlayan Alzheimer hastalığıyla yaşıyor.

Demansla uğraşan aile üyeleri veya arkadaşlar nasıl anlaşılır? Demans uyarı işaretleri şunları içerir:

• hafıza kaybı

• tanıdık görevleri yerine getirmede zorluk

• dil ile ilgili sorunlar

• oryantasyon bozukluğu

• zayıf veya azalmış muhakeme

• yanlış yerleştirme

• ruh hali veya davranış değişikliği

• görüntüler ve uzamsal ilişkilerle ilgili sorunlar

• işte veya akranlarla/aileyle sosyal geri çekilme

Başa çıkma ipuçları

Nasıl baş edilir? Dünya Alzheimer Ayı’nın bu yılki teması “Demansı Bilin, Alzheimer’ı Bilin”, bu nedenle yalnızca semptomları tanımlayabilmek değil, aynı zamanda yönetmeye ve baş etmeye yardımcı olmak da önemlidir. İşte 9 yol:

İlaçlar bunamayı yavaşlatabilir, ancak tedavi etmezler. Zihinsel işlevi, ruh halini veya davranışı iyileştirmeye yardımcı olabilirler. Durumu yönetmek için tıbbi müdahaleler gerekli olabileceğinden, bir hekimin bakımı altında olmak çok önemlidir.

Kişisel rahatlığı ve sakin bir ortamı izleyin. Oda sıcaklığı izlenmeli ve rahat olduğundan emin olunmalıdır. Ağrı, açlık, susuzluk, kabızlık, dolu mesane, yorgunluk, enfeksiyonlar ve diğer olağandışı fiziksel oluşumları kontrol edin. Gürültü, parlama ve diğer dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçının.

Tartışmalardan veya çatışmalardan kaçının. Hasta zaman duygusunu kaybetmiş olabileceğinden, anlayışlı olun. Yıllar önce ölmüş bir ebeveyni ziyaret etme isteğini ifade ederse, hastayı tedirgin edebilecek ebeveynin öldüğü konusunda ısrar etmeyin. “Annen harika bir insana benziyor; Onu da görmek güzel olurdu.”

Esnek ve destekleyici olun. Davranışa değil, duyguya karşılık verin ve destekleyin; sabırlı ve destekleyici kalın.

Uyarıcı olaylar arasında yeterli dinlenmeye izin verin. Hastanın sakinleşmesine yardımcı olacaktır.

İstekleri kabul edin ve onlara yanıt verin. Hastaya göz ardı edilmediğini garanti eder.

Davranışların tetikleyicileri vardır; belirlemelerine yardımcı olun. İlaçlar veya hastalıklarla ilgili nedenleri belirlemek için bir doktora danışın. Doktorlara ve terapistlere daha fazla yardımcı olabilecek bölümleri yazın

Destek ve danışmanlık. Deneyimleri paylaşın ve başkalarından öğrenin. Demans teşhisi öfke, korku ve endişe duyguları yaratabilir. Hastalığın erken evresindeki bir kişi, ailesinden, arkadaşlarından ve belki de demansı olan kişilerle çalışma konusunda deneyimli bir danışmandan duygusal destek almalıdır. Bir demans hastasına bakan herkes, zihinsel sağlık istikrarını da sağlamalıdır.

Çeşitli çözümleri keşfedin. Bu sorunları ele almak için beyin jimnastiği çözümleri mevcuttur. Çalışmalar, fiziksel egzersize benzer düzenli EEG beyin eğitiminin beyin zindeliği ile sonuçlandığını göstermiştir. Beynimizin nöroplastisite yoluyla eğitilebilme yeteneği nedeniyle, beynin sürekli eğitimi, güçlendirilmiş zihinsel esenliğe ulaşmaya yardımcı olacaktır.

Neeuro Hafıza

Memorie, bilişsel gelişim için en uygun eğitim yöntemlerini sağlamak üzere sinirbilimciler ve psikologlar tarafından geliştirilen bir mobil oyunlar koleksiyonudur. Bu, beynimizin farklı bilişsel işlevlerini eğitmeye yardımcı olur. Bu eğlenceli ve ilgi çekici zihinsel egzersizler, dikkat, hafıza, karar verme, uzamsal farkındalık ve bilişsel esneklik konularındaki bilişsel becerileri geliştirmeye çalışır. Bu çözüm, daha hızlı düşünmemizi, daha akıllıca öğrenmemizi ve daha iyi hatırlamamızı sağlıyor.

Neeuro SenzeBand ile eşleştirilen Memorie uygulaması, beyin zindeliğini izlemenin doğru bir yolunu sağlayan 15 ilgi çekici oyundan oluşan bir koleksiyondur. her oyun seviyesinin sonunda sağlanır.

Bu bilişsel becerilerin düzenli ve izlenen eğitimi, zihinsel zindeliğinize yardımcı olacaktır. Kendimizi veya sevdiklerimizi daha güçlü ve sağlıklı bir beyne giden yola koyduğumuzda, zihinsel zindelik güç veriyor.

Demans ve diğer bilişsel sorunları yönetmeye yardımcı olacak EEG beyin jimnastiği çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shopping cart
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account