Araştırma destekli, devrim niteliğinde bir cihaz
Forbrain, ses kalitesi, ses ayrımı, kekemelik, genel bilişsel işlevler ve okuma becerisi gibi bilişsel süreçleri ve çıktıları iyileştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir öğrenme cihazıdır . Tomatis® Yöntemi sahipleri tarafından yaratılan Forbrain, beyni duyusal bilgileri daha etkili bir şekilde işlemesi için eğitmek amacıyla sesi kullanır.
Konuştuğunuz andan itibaren cihaz, dinamik filtreyi kullanarak sesinizi modüle eder. Bu devrim niteliğindeki teknoloji sesi analiz eder ve iyileştirir, frekansları ve ritmi yükseltir. Kulaklıklar, sesleri temporal kemikler aracılığıyla kemik iletimi yoluyla hemen size geri iletir ve bu da beynin işitsel geri bildirim döngüsünü yeniden eğitir.
İşitsel Süreç
Hava iletimi
Sesi algılama deneyimi, ses dalgalarının başınızın her iki tarafındaki iki oluşum olan dış kulaklarınız tarafından yakalanmasıyla başlar. Ses dalgaları, hava iletimi sürecinin bir parçası olan orta kulaktan geçerek kemikçiklere kadar havada ilerler. Bu yapı, ses titreşimlerini iç kulağa ileten üç küçük kemikten oluşur.
Burada koklea vestibül siniri, sesi elektriksel uyarılara dönüştürür ve bunları işitme siniri boyunca beyne gönderir; siz de bu bilgiyi kullanarak dünyada yolunuzu bulursunuz.
Kemik iletimi
Hava iletim kanalı sesi işlememizin tek yolu değildir. Birçok insan sesimizi çoğunlukla kafamızdaki kemikler aracılığıyla algıladığımızı keşfettiğinde şaşırır.
Bunu kendiniz deneyimlemek için kulaklarınızı kapatın ve yüksek sesle konuşun. Kranial kemik titreşimi, sesi doğrudan iç kulağa gönderdiği için sesinizi hala duyabilirsiniz. Görevi, bilgiyi işitme siniri boyunca beyne sinyaller olarak iletmektir. Bu ses iletimi dış ve orta kulağı atlar ve hava iletiminden 10 kat daha hızlıdır.
Hava iletimi yoluyla ilerleyen ses, arka plan gürültüsü nedeniyle bozulabilir veya insanlar hava iletimiyle ilgili sorunlar yaşayabilir. Bu nedenlerden dolayı Forbrain, kendinizi duymanın en direkt yolu olduğu için kemik iletimini tercih eder.
İşitsel geribildirim döngüsü
Kalabalık bir cadde gibi gürültülü bir ortamda sesinizin seviyesini nasıl ayarladığınızı hiç fark ettiniz mi? Eğer fark ettiyseniz, o zaman işitsel geri bildirim döngüsünü deneyimlediniz. Bu, konuşmamızı algıladığımız, analiz ettiğimiz, özümsediğimiz ve sürekli olarak ayarladığımız doğal süreçtir.
Döngünün düzgün çalışması için işitsel ayırt etme, fonolojik farkındalık ve ritmi bütünleştirme yeteneklerimizi zahmetsizce etkinleştiririz. Bu beceriler insan işleyişinin doğuştan gelen bir parçasıdır ve tüm öğrenme süreçleri için gereklidir.