1. SOUNDSORY®’den kimler faydalanabilir?

SOUNDSORY ® esas olarak şu özelliklere sahip çocuklar (3+) ve yetişkinler için tasarlanmıştır:

  • Motor gecikmeleri, denge ve koordinasyon sorunları
  • Otizm spektrumu ve gelişimsel sorunlar
  • Duyusal ve İşitsel İşleme Bozuklukları

2. Sonuçları ne kadar sürede bekleyebiliriz?

Bu, kişinin profiline, hedeflerine ve bu hedeflere ulaşmak için SOUNDSORY ® ile birlikte başka neler yapıldığına bağlıdır . Beyin, yeni bağlantılar geliştirmek, kendini yeniden düzenlemek ve gelişmeyi sabitlemek için belirli miktarda tekrarlanan uyarıma ihtiyaç duyar. Bazı kişiler birkaç gün içinde, diğerleri ise programın kırk gününü tamamladıktan sonra değişimi görür. Bunun ne kadar süreceğini önceden bilmenin bir yolu yoktur.

3. Başarılı bir sonuç tahmin edilebilir mi?

Çoklu duyusal eğitimin belirli hedeflere ulaşmada başarılı olacağını kesin olarak tahmin etmek mümkün değildir. En iyi sonuçlar, titizlikle takip edildiğinde ve sürekli kullanıldığında elde edilir. Çoğu zaman, başlangıçta değişim için tanımlanmayan alanlarda bile sonuçlar görülür.

4. Sonuçlar zamanla kalıcı mı olacak yoksa kaybolacak mı?

SOUNDSORY ®, beyni duyusal bilgileri daha iyi işlemesi için eğitmek veya yeniden eğitmek üzere tasarlanmıştır. Beyin bu bilgileri doğru şekilde işleyebildiğinde, özellikle gelişmiş bilişsel ve duygusal becerilerde birçok fayda olacaktır. En ölçülebilir etkiler genellikle programın tamamlanmasından 2-9 ay sonra ortaya çıkar.

5. Programın protokolü nedir ve programdan en iyi şekilde yararlanmak için ne önerirsiniz?

Programın uzunluğu 20’şer günlük iki bloğa bölünmüş 40 gündür. Her gün seansı vücut hareketleri egzersizleri ile 30 dakika ritmik müzik dinlemekten oluşur. Haftada 5 ila 7 kez günde bir seans yapmanızı öneririz.

Seansları gün içinde kendinizi en sakin ve rahat hissettiğiniz zamanlarda yapmalısınız. Programı yaparken rahatlamalısınız ve dikkat gerektiren veya efor veya stres yaratan hiçbir şey yapmaktan kaçınmalısınız. Ekran kullanmamalı ve araba kullanmamalısınız ancak yaratıcı olabilirsiniz veya sadece müziğin tadını çıkarabilirsiniz. Müzik çok akılda kalıcı ve dinamiktir; müzikle birlikte hareket etmekten çekinmeyin.

6. Ya ben/çocuğumda işitsel hassasiyet varsa ve kulaklık takamıyorsam?

SOUNDSORY ® ile en tutarlı başarı alanlarından biri işitsel ve dokunsal duyarlılığı azaltmaktır. Genellikle daha kısa seanslarla başlamanızı ve duyarlılık azaldıkça seansları kademeli olarak artırmanızı öneririz. Bazı çocuklar için ilk birkaç seansa profesyonel birinin muayenehanesi gibi duygusal olarak güvenli bir ortamda başlamak en iyisidir. Tomatis ® Profesyonellerinden biriyle iletişime geçmenizi öneririz .

7. 40 günlük seansları tamamladıktan sonra SOUNDSORY® Programını tekrar yapabilir miyim?

Evet, ancak önce en az 4 hafta ara vermelisiniz. Bazen, “azı çoğu eder”. SOUNDSORY ® Programı, vestibüler ve işitsel sistemleri uyarmaktan oluşur. Bu, beyin için yorucu olabilir. Uzun bir uyarılma döneminden sonra, bu değişiklikleri entegre etmek için zamana ihtiyaç duyar.

8. Herhangi bir yan etkisi var mı?

SOUNDSORY ® güvenlidir. Beyni müzik ve hareket egzersizleriyle doğal bir şekilde uyarır. Yine de, çok duyulu bir egzersizle beyin uyarımı sağlar. Siz veya çocuğunuz duygusallıkta artış hissedebilir ve biraz uyku bozukluğu yaşayabilirsiniz. “Yeniden düzenlemeden önce düzensizlik” denen şeyi yaşıyorsunuz. Bu genellikle sinir sistemi kendini yeniden düzenlerken hızlı büyüme dönemlerinde meydana gelir. Bu, gelişimsel büyümenin bir aşamasıdır. Genellikle çocuklar daha bütünleştikçe, duygularının farkındalığını ve iletişim kurma becerilerini artırdıkça bu bağımsızlık mücadelesinin ortaya çıktığını görebiliriz.

9. SOUNDSORY® Programı diğer yaklaşım ve tedavilerle tamamlayıcı mıdır?

SOUNDSORY ®’yi geleneksel tedavi ve müdahalelerle birlikte kullanmak tamamen uygundur . Ayrıca, seansların etkisini güçlendirecek olan dili de içeren Forbrain ®’i sürece entegre etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. SOUNDSORY ® zaten bir dinleme eğitimi olduğundan, günlük seanslarınıza başka dinleme programları eklemenizi önermiyoruz.

10. SOUNDSORY® Programının herhangi bir önlemi, sınırlaması veya uygunsuz kullanımı var mıdır?

SOUNDSORY ® herkes için tasarlanmıştır. Özellikle şu kişilere uyarlanmıştır:

  • Motor gecikmeleri, denge ve koordinasyon
  • Otizm spektrumu ve gelişimsel sorunlar
  • Duyusal ve İşitsel İşleme Bozuklukları
  • Aşağıdaki durumlarda SOUNDSORY ® kullanımını önermiyoruz , Parkinson hastalığı, Beyin nöbeti, Kronik kas spazmları, Kulak çınlaması, Meniere hastalığı.

SOUNDSORY ® duygusal zorlukları olan kişilere yardımcı olmak için uyarlanmamıştır.
Herhangi bir şüpheniz varsa, SOUNDSORY ® programınıza bir terapistin rehberliğinde başlamanızı öneririz. Herhangi bir nedenle bir seans sırasında veya sonrasında kendinizi iyi hissetmezseniz, kendinizi iyi hissedene kadar programı durdurmanızı rica ederiz.

11. İşitme kaybım veya koklear implantım varsa kullanabilir miyim?

İşitme kaybı olan kişiler , her iki tarafta %70’den fazla, bir tarafta ise %80’den fazla işitme kaybı yaşamamışlarsa SOUNDSORY ®’den faydalanabilirler .

Koklear implant kullanan kişiler Soundsory’yi kullanmamalıdır.

Eğer harici işitme cihazlarınız varsa, SOUNDSORY ® Seanslarınız sırasında bunları çıkarmalısınız .

12. SOUNDSORY® Programını kullanmanın faydaları nelerdir?

SOUNDSORY ® kullanımı kolay, güvenli ve etkilidir. Vestibüler ve işitsel sistemleri uyarmak için sesi hareketle birleştiren, evde uygulanan çok duyulu bir eğitimdir. Fiyatı ve kullanım protokolü göz önüne alındığında, SOUNDSORY ® diğer tüm işitsel ve dinleme programlarından çok daha kullanıcı dostudur ve dinamik filtre, kemik iletimi ve ritmik müzik gibi en gelişmiş teknolojilerden bazılarını entegre eder.

13. SOUNDSORY®’yi diğer terapötik programlardan farklı kılan nedir?

SOUNDSORY ®  , sesi hareketle birleştirerek vestibüler ve işitsel sistemleri aynı anda uyaran, evde uygulanan, çok duyulu bir eğitim programıdır. Dinleme seansları, dinamik bir filtreyle işlenen ve kemik ve hava iletimi yoluyla iletilen ritmik müziği entegre eden benzersiz bir teknolojiyle sağlanır. Vücut hareketi egzersizleri, belirli, tekrarlayan hareket egzersizleri yoluyla proprioseptif yetenekleri geliştirmeye odaklanır.

Forbrain ® ile birlikte kullanıldığında , SOUNDSORY ®  tam bir duyusal egzersiz sağlar. Ayrıca, diğer müdahalelerle (örneğin, özel ders, ABA, danışmanlık) eş zamanlı olarak yapılabilir.

SOUNDSORY ®  kullanımı kolay ve etkilidir. Yine de program her profil için kişiselleştirilemez ve Tomatis ® Yöntemi’nin belirli gelişmiş ayarlarını içermez . Tam bir programı tamamladıktan sonra, kişiselleştirilmiş dinleme seanslarına erişmek için bir Tomatis ® Profesyoneli ile iletişime geçmenizi rica ediyoruz.

14. SOUNDSORY® diğer dinleme programlarının yerini alabilir mi?

En gelişmiş teknolojiyle tasarlandığı için SOUNDSORY ®, kemik iletimi veya dinamik filtre efekti gibi gelişmiş teknolojiler sunmayan geleneksel dinleme ve işitsel programların çoğunun yerini alabilir. Forbrain ®’in tamamlayıcısı olarak güçlü ve eksiksiz bir çok duyulu eğitim sağlar.

Yine de, asla bir profesyonelin uzmanlığının ve desteğinin yerini tutmayacaktır. Ayrıca, ev tabanlı bir program olarak, ayarlar her profile uyarlanamaz ve Tomatis ® Yöntemi’nin yerini aldığı düşünülemez .